Maak kennis
  • Iedereen is welkom
  • Verschillende niveau's
  • Trainingen & toertochten

De Juweel (vrije toertocht)

zaterdag 11 september 2021

11 september 2021

Startlocatie
Café de Kern

Op 11 september is er alle reden om vanuit Stiens te gaan fietsen. FTC Stiens heeft gepijlde routes uitgezet. De tocht heeft de naam “De Juweel” en FTC Stiens wil die naam eer aan doen.

De (nieuwe) routes hebben verschillende afstanden.
Er is een aparte route van 50km uitgezet die goed te doen is voor E-bikers en de gewone sportieve fietser. Dus eigenlijk voor iedereen die een ontspannen fietsdag wil hebben. De deelnemers aan de 50km route worden over verrassende fietspaden gestuurd. Tevens is er voldoende mogelijkheid onderweg een bakje koffie of iets anders te scoren.

De langere route gaat over 110km en is vooral geschikt voor racefietsers of hardfietsers. Deze route gaat naar Nijland, waar een stempelpost is. De tochten leiden je over oude dijkweggetjes en door prachtige dorpen, waar Friesland zo rijk aan is. Friesland is de provincie met de meeste kleine dorpen. Overal waar je bent zie je minstens enkele kerken boven de terpen uitsteken.

110 km, start tussen 08.00 uur en 10.00 uur
50 km, start tussen 10.00 uur en 12.00 uur

Kosten deelname: € 6,00 aan de start, voorinschrijvers € 5,00, NTFU-leden € 4,00 en FTC Stiens leden gratis
Aan de start kan alleen contant worden betaald!

Detail-informatie:
– Voorinschrijving aanbevolen, klik hier
– Routes gepijld en op GPX beschikbaar
– Fietsenstalling
– Helm verplicht
– E-Bike (50km route)
– Met consumptiebon

Start vanuit De Kern, Smelbrege 3 te Stiens
Parkeerlocaties zijn als volgt: langs het kaatsveld/ijsbaan, sportcomplex It Gryn en ZPC terrein
In het centrum aan de Langebuorren/Smelbrege en op het plein kan niet worden geparkeerd.

Samen genieten van de fietssport